3FM lanceert app op Spotify

En toen had 3FM een app op Spotify. Let op, een app betekent in dit geval een applicatie, oftewel een pagina, het is dus wat anders dan bijvoorbeeld de 3FM app. Via de appfinder kun je vanaf heden zoeken op ‘3fm’ en dan deze app in je eigen Spotify account plaatsen. Als goeie service hopen wij! Het ziet er zo uit:

Nieuwe muziek en 3FM. Dat zit als gegoten. De liefde voor muziek – en dan vooral de nieuwe ontwikkelingen binnen het pop/rock/alternative genre – zit in het DNA van onze DJ’s en alle mensen achter de schermen. Onze muziek delen we graag via de radio. Maar ook via allerlei andere kanalen.

En toen was er streaming.

Naast de bekende manieren om naar muziek te luisteren, zoals via radio, cd, iTunes/iPod, kun je ook al een tijdje ‘streaming’ naar muziek luisteren via streamingdiensten zoals Spotify, Deezer, Grooveshark, YouTube, en 22Tracks om maar een paar te noemen: je bezit zelf geen muziek, maar het hangt in the cloud. Je kunt als je wil nieuwe muziek, of herontdekte pareltjes heel makkelijk delen via Facebook en andere sociale media zoals Twitter.

En nu is er dus een 3FM pagina binnen Spotify…

Even voor de duidelijkheid: het ding heet een app, maar je kunt daar niet live naar 3FM luisteren. Dat doe je online via 3FM.nl of via de apps op iphone, ipad of android, of via de mobiele site van 3FM. Nee, wat we doen op Spotify is puur gidsen, muziek op een rijtje zetten die al aanwezig is in de ‘muziekbibliotheek’ van Spotify.

3FM is met de launch van die app het eerste radiostation in Nederland dat in Spotify te vinden is. We vinden dit een mooi innovatief experiment waar we graag deelgenoot van zijn.

En zo krijg je de app:

Direct hier klikken

Of:
1. open Spotify
2. ga links in het menu naar de app finder
3. zoek op ‘3fm’ of ‘radio 3fm’
4. klik boven in beeld op ‘add’
– en voila, de 3FM app staat in je eigen menu.

Veel plezier ermee?

 

Dit bericht werd geplaatst in Sitemanagement door Kris Sloot . Bookmark de permalink .

Over Kris Sloot

Manager Online bij 3FM sinds 2008. En daarmee verantwoordelijk voor alle online uitingen van 3FM. Daarvoor product manager voor 3FM (en Radio 2). Al sinds begin van Serious Request, in 2004, betrokken bij het project. In 2010 de initiator van '3FM social radio'. In 2012 begonnen met uitrol user generated content via 3FM-app. In dit blog vertel ik over de online projecten die lopen bij 3FM.

Een gedachte over “3FM lanceert app op Spotify

  1. Ik heb de app net geïnstalleerd echt te gek :-) ! jammer dat je geen radio kan luisteren alleen maar dat zal aan de restricties van Spotify zelf liggen