Waarom Keep Your Head Up van Ben Howard 3FM Megahit is

Veel luisteraars zijn verrast over het feit dat Keep Your Head Up van Ben Howard 3FM Megahit is geworden. Niet omdat het geen goede plaat is, maar vooral omdat we hem nu pas gepakt hebben. Heel begrijpelijk, het was ook best een discussie in het DJ overleg.

We draaien de plaat tenslotte al wekenlang en in die weken is hij al meerdere malen ter sprake gekomen als kandidaat voor de Megahit. Eigenlijk had hij dat natuurlijk al lang een keer moeten zijn, maar soms loopt het nu eenmaal zo en dan laat je een plaat gewoon gaan. Niet elke goede plaat kan en hoeft tenslotte per sé 3FM Megahit te worden.

Maar in dit specifieke geval was er bij een aantal DJ’s een sterk gevoel dat nu, vlak na het succes van Ben Howard op Pinkpop, HET moment was om ervoor te zorgen dat hij dan eindelijk toch eens ECHT zou doorbreken. Dat hadden we natuurlijk kunnen doen met zijn nieuwe single (The Fear), die ook op tafel lag. Maar Keep Your Head Up heeft voor de meeste DJ’s nog steeds de magie, de kracht waardoor we denken dat niet alleen de fanatieke 3FM luisteraar, maar ook de rest van Nederland zal vallen voor de in onze ogen prachtige muziek van Ben Howard. En dus hebben we een “oude” plaat 3FM Megahit gemaakt. Omdat we hopen dat het een verschil kan maken voor de artiest.

3FM wil graag nieuwe artiesten op de kaart zetten, maar we weten ook dat je soms net even wat langer moet doordrukken om die artiesten echt te laten doorbreken (bij een groter publiek dan alleen de hardcore muziekliefhebbers).

Daar wordt niet voor betaald, daar verdienen we geen cent aan, dat is gewoon wat we doen. Liefde voor muziek. En een heel klein beetje zendingsdrang (hoor dan toch eens wat moooooooi!!!)…

Waarvoor onze nederige excuses.

19 gedachten over “Waarom Keep Your Head Up van Ben Howard 3FM Megahit is

 1. Na de reakties te hebben gelezen moet het voor de muziek redaktie nu hopelijk duidelijk zijn dat liedjes minder vaak gedraaid moeten worden om irritaties te voorkomen en muziek niet stuk te draaien. Luister svp naar jullie luisteraars.

 2. Ergens vindt ik het een beetje triest dan een persoon bepaald wat er gedraaid wordt op 3FM. Sommige platen worden inderdaad dagelijk zo vaak gedraaid dat deze je gewoon de keel uit beginnen te hangen. Ik wist helemaal niet dat Roxette 2 nieuwe albums uit hadden, het is wel heel wonderbaarlijk dat Marie Fredriksson de hersentumor overleefd heeft. Ben heel benieuwd. Bas, Pauline en Petra bedankt voor de tip. Dit nieuws zou 3FM eigenlijk met mij gedeeld moeten hebben

 3. Pauline hebben gelijk. Roxette zou veel meer aandacht moeten krijgen op 3FM. Ik vindt dit geen k*tmuziek zoals naan. Zo heeft ieder z’n smaak. En de muziek van Gotye, Birdy,en Next to me van Emily Sande die hoor dagelijks zo vaak op 3FM dat deze mij aardig de keel uit beginnen te hangen. Dus maak mijn dag een blij met niet alleen oude muziek van Roxette maar ook met de nieuwe muziek zoals “No one makes it on her own”, “Way out”,”Speak to me” of It’s Possible en net zo belangrijk “wij zijn ook luisteraars van 3FM”.

 4. oké, het berichtje van mij hieronder is wel heel negatief….

  Daarom wil ik Basyl toch even een compliment geven over de nette manier waarop hij dit bericht heeft gemaakt. Ik vind dat erg goed en, ook al ben ik het er niet mee eens, hij heeft wel een punt.

  Srry voor de dubbelpost

 5. Dus eigenlijk maakt 3fm Ben Howard megahit zodat, als hij ongelofelijk populair in Nederland is, dat 3fm dan kan zeggen dat zij de eerste waren die hem hoorden en voor het succes van hem hebben gezorgd.

  Maar ja, denk je dat de megahit een grote impact heeft op de populariteit van Ben, ik denk het niet. Ik denk dat de meeste 3fm luisteraars ‘Keep Your Head Up’ al goed vonden voordat hij megahit werd en dat door de megahit de mensen wel heel snel moe van het nummer worden. (Ik vond het nummer de eerste 154 keer wel goed maar nu het ook nog 5 keer per dag wordt gedraaid ben ik het nummer echt spuugzat)

  En nog een persoonlijk vraagje voor Basyl: Als jij zoveel ‘liefde voor de muziek’ hebt, waarom wordt Call Me Maybe dan minimaal 1 keer per dag gedraaid? Ik ben dat nummer zo ontiegelijk zat dat ik bijna mijn oren wou afsnijden toen Domien het gisten weer op de radio draaide. Wilt u mij en mijn oren a.u.b. een plezier doen en het nummer van de playlist bannen?

  Met vriendelijke groet,
  Leon

 6. Ook al ben ik het totaal niet eens met de keuze is het erg fijn om een keer een reaktie op de kritiek te lezen. Als jullie voor zijn nieuwe single hadden gekozen dan had ik er begrip voor gehad. Maar zoals al meer mensen hebben gezegd is dit nummer al grijsgedraaid, en door hem megahit te maken loop je het risico het nummer kapot te maken. Zoiets had ik vorig jaar met La Plage. Ik kon hem niet meer horen! Als ik hem nu weer hoor dan trek ik hem wel weer gelukkig. ;-)

 7. oké , ik snap het en het is terecht dus jullie moeten niet allemaal zo gaan zitten janken!

 8. Roxette mag wat mij betreft met heel hun repertoire van 3FM wegblijven. Wat een k*tmuziek!

 9. Dus je wil iemand NADAT hij op Pinkpop heeft gespeeld nog even de lucht in bombarderen? Ja, dat is logisch. Laten we hem beroemd maken na op het grootste festival van Nederland te hebben gespeeld, want dat is hij dan nog vast niet…. kom op 3FM, is dit niet gewoon een ‘vriendendienst’, zodat hij na zijn grootsheid nog wat voor jullie kan betekenen zonder dat jullie er te veel moeite voor hoeven te doen. Slimme tactiek hoor, maar had dan een nieuwe single gekozen, want het voelt voor mij nu gewoon alsof jullie echt nog even Ben Howard aan 3FM willen koppelen, voor jullie zelf, maar ook voor het idee van de luisteraar. En dat mag best, maar het is nu te opzichtig, waardoor de oprechtheid verloren gaat.

 10. Eens met Pauline hierboven. Roxette heeft eerder dit jaar met It’s Possible weer een knijter van een jetser van een knaller uitgebracht, maar 3FM wil er blijkbaar niet aan. Ik vind Keep Your Head Up een zeer mooi nummer en ik gun Ben Howard zijn succes, maar dat 3FM zich profileert als “altijd de eerste met nieuwe muziek” is niet bepaald geloofwaardig meer.

 11. Jullie willen Ben Howard bekender maken via jullie eigen zender, terwijl die plaat daar, voordat die megahit werd, al 154 keer gedraaid werd (http://www.3fmfan.nl/page/muziekstats/trackinfo/16024). Denk dat het weinig zoden aan de dijk zet, want de 3fm luisteraar kent hem nu wel. Begrijp me niet verkeerd, Ben Howard verdient absoluut een keer een megahit, maar de reden waarom gaat in mijn ogen niet op.

  En Bram, daar was ik bij! Was top!

 12. Toch zit er een wel degelijk een (goede) taktiek achter. Bands die voor PinkPop kiezen weten zich verzekerd van langdurige support van 3FM is nu wel duidelijk. Mooi meegenomen dus een sterkere onderhandelingspositie voor Smeets volgend jaar ofwel betere bands!

 13. Basyl de Groot. Leg mij dan maar eens uit waarom ik altijd alleen maar oude nummers hoor van Roxette maar geen nieuwe nummers als jij de spirit bent van de muziek die gedraaid wordt op 3FM. Terwijl zij al twee nieuwe albums uit hebben. Jullie vertellen wel dat er een nieuw album en nieuwe singel uit is maar daar blijft het bij. Verblijd mij eens met It’s Possible.

 14. Duidelijke verklaring. Maar toch ben ik van mening dat dit ‘doordrukken’ van Ben Howard voor hem negatief uit gaat vallen. Deze plaat blijft een pareltje, maar is wellicht toch al te vaak gedraaid op 3FM. Door dit nummer nu te bombarderen als Megahit, krijg je al snel de reactie dat mensen het juist irritant gaan vinden. Een andere single van Ben Howard of een compleet andere artiest was misschien toch meer op z’n plaats geweest..

 15. Wat-een-onzin!
  Ik snap best dat men dit erg mooi vindt maar er is nog zoveel meer mooi spul. Er is in de afgelopen decennia wel meer heel erg mooi spul niet bij het grote publiek terecht gekomen door gebrek aan zenders, zendtijd, oplettendheid, what ever. Om maar eens een populaire uitspraak te gebruiken: Jammer Joh! #zodatiseruit

 16. Van mijn part maken jullie ‘The Fear’ de mega hit van volgende week!
  Ben Howard verdient nóg meer zendtijd.